TE SPRIJIN SĂ CONSTRUIEȘTI RELAȚII SĂNĂTOASE CU TINE ȘI OAMENII DIN JURUL TĂU

Psihoterapie pentru adulți

În sesiunile mele de consiliere sau de terapie, precum și în interacțiunile cu oamenii, observ că unii nu se mai bucură de ceea ce trăiesc. Fie se concentrează mult pe ceea ce nu e bine și uită de ceea ce este bun și frumos în viața lor, fie trăies deseori stări de anxietate, singurătate, confuzie, depresie. Psihoterapeutul pune oglinda în fața unor aspecte greu de observat singur și te ajută să faci schimbările mentale și comportamentale necesare.

Gândurile de mai jos îți apar tot mai des?

N

“Mă învârt în același cerc din nou și din nou…”

Poate ai nevoie să evaluezi și să schimbi strategiile de coping de până acum. Ca să ieși dintr-un cerc vicios și să găsești noi modalități sănătoase de a face față provocărilor, e nevoie să-ți conștientizezi patternurile care te-au sabotat și apoi să-ți rescrii povestea.

N

“Simt că nu mai pot!”

Fie că se întâmplă la locul de muncă sau în contextele personale, resursele tale emoționale sau fizice sunt epuizate. Însă, prin conștientizarea și recunoașterea acestei probleme, poți să găsești strategii eficiente ca să-și îmbunătățești starea de bine și să reduci din anxietate. 

N

“Am încercat tot ce am crezut că ar putea funcționa și nu s-a schimbat nimic.”

Probabil te simți dezamăgit și deznădăjduit în fața unor eforturi pe care le-ai făcut ca să schimbi ceva. Apoi ușor, dar sigur, ai dezvoltat probleme de neîncredere în sine, neștiind pe ce cale să o apuci și ce ar fi mai potrivit pentru tine. Nimic nu e mai dureros decât să te simți blocat în toate direcțiile. 

 

Psihoterapie pentru copii

Îți dorești să crești un copil fericit și rezilient? Un copil care să-și înțeleagă emoțiile, să treacă mai ușor prin provocările vieții și să ajungă să se exprime cât mai autentic? Cu siguranță da. Însă, de multe ori planul de-acasă nu se potrivește cu cel din târg. Copiii sunt bureți ai emoțiilor părinților și ai mediului înconjurător. De aceea, în momentele de cumpănă e nevoie de ajutor extern. 

Terapia pentru copii este un instrument puternic în recuperarea și gestionarea deficitului de atenție, hiperactivității, mutismului selectiv sau anxietății de performanță, oferindu-le copiilor resursele și suportul de care au nevoie ca să-și depășească dificultățile și să-și construiască un viitor mai echilibrat.

Dacă ai observat că al tău copil:

N

Are deficit de atenție sau este hiperactiv

Simptomele includ dificultate de concentrare, impulsivitate, mișcare excesivă și probleme în organizarea sarcinilor școlare. Aceste simptome pot avea un impact semnificativ asupra funcționării zilnice a copilului, atât acasă, cât și în mediul școlar sau social.

N

Îi este greu să-și facă prieteni și are tendințe de izolare socială

Simptomele includ retragerea din activitățile sociale, lipsa dorinței de a interacționa cu alți copii, dificultăți în menținerea relațiilor de prietenie, lipsa abilităților de comunicare, precum și sentimente de tristețe sau de singurătate. 

N

Manifestă opoziționism sau are dificultăți să se desprindă de tine

Fie că e vorba despre simptome ce includ refuzul de a coopera, de a respecta reguli, accese constante de furie sau înverșunare excesivă, fie că vorbim despre dificultatea de a rămâne la grădiniță sau școală sau de a face activități pe cont propriu, este necesar să acorzi atenție acestor semne și să cauți sprijin din partea unui specialist.

Programe de grup pentru copii

În era tehnologiei și a divertismentului digital, din ce în ce mai mulți copii se îndepărtează de clasica bibliotecă. Acest lucru poate avea consecințe negative asupra dezvoltării lor cognitive, emoționale și sociale. 

Cu bucurie și pasiune pentru lucrul cu copiii, am creat un program inedit, care are scopul de a cultiva dragostea pentru lectură în rândul celor mici. Este adresat copiilor de 7-9 ani și promite să creeze o experiență plină de bucurie, joc și învățare, în care fiecare copil va descoperi magia poveștilor, în timp ce își va dezvolta armonios anumite trăsături de caracter. 

“BLOSSOM – Lecturi ce înfloresc caracterul” este pentru copilul tău dacă:

N

Vrei să citească mai mult și să exploreze povești noi

Prin intermediul cărților selectate, a jocului creativ şi a activităților ludice, vom pune accent pe experiențe plăcute în care este provocat și se dezvoltă cu zâmbetul pe buze.

N

Il observi uneori retras sau neîncrezător

Poveștile au fost folosite de secole ca mijloace terapeutice și de vindecare, având numeroase beneficii pentru sănătatea mentală și emoțională a copilului.

N

Îți dorești să exerseze valori precum onestitatea, curaj si perseverența

Prin intermediul unor lecturi variante și captivante, dar și prin activităţi expresiv-creative (joc de rol, desen, scenete, etc), îmi propun să trezesc interesul pentru lectură în inimile și mințile copiilor.