Română, Voluntariat în Cehia și Austria

Weekend in Praga.

09/09/2012

Cand nu ai asteptari mari, atunci esti surprins mai tare. Asa am fost si eu de capitala Cehiei. Ce-i drept trecusem cu autocarul in excursia spre Polonia si vazusem cladiri cu o arhitectura impresionanta, dar tot nu am plecat la drum cu asteptari ridicate. Cu toate astea, weekend-ul asta am tot zis „wow” cand am vizitat o parte din Praga. Zic o parte pentru ca e imensa. Am incept cu unul dintre cele mai importante obiective turistice. M-am intalnit in centru cu o gasca vesela de interni din toate colturile lumii de la Argentina, Indonezia, Mexic pana la India, Serbia si Azerbaijan. Prima destinatie a fost Palatul Praga, cel mai mare complex medieval din toata lumea, cu o suprafata de 7 hectare. Este amplasat in varful unui deal de unde am putut admira privelistea orasului si sa fac fotografia asta:

De-alungul pantei pana la castel erau pe de o parte terase elegante cu muscate roz si rosii si pe de alta parte intreaga panorama a orasului. De vis! As fi ramas uitat la peisajul asta pana a doua zi fara sa ma plictisesc.

De la palat ne-am indreptat cu pasi rapizi catre un restaurant sa mancam. Preturile sunt destul de diferite fata de orasul in care locuiesc eu, Pilsen. Daca o masa in oras e intre 69 si 100 de coroane ( 25 coroane- 1 euro), in Praga nu am gasit mai ieftin de 150 de coroane pentru o masa. Am ales o specialitate din bucataria ceha: gulas cu sos si ceva ce are forma painii si gustul galustii, numita in engleza dumpling.

Praga are un centru istoric cu o multime de strazi pietruite, muscate agatate in dreptul ferestrelor, terase cu personalitate si multi, foarte multi turisti. Ne-am pierdut si noi printre ei cand am facut turul palatului cu gradinile lui superbe, plimbarile prin centrul vechi sau pe podul Carol, cu o lungime de 515 metri. In centrul vechi erau oameni care serveau un pahar de vin la lumina felinarelor, altii faceau poze cladirilor in stil gotic, iar altii sustineau alergatorii din maratonul Pragai, delimitat si supravegheat cu atentie chiar pe stradutele centrale. Un mix de culoare, sport, istorie si eleganta in capitala Cehiei! Nenumarate magazine cu suveniruri care vindeau marionete pentru teatru de papusi de toate culorile si marimile, tricouri inscriptionate cu firme de bere celebre sau cu bine-cunoscutul mesaj: „I love Prague”.  La urma urmei, cum ai putea sa nu iubesti Praga?

Priviti!

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply