Erasmus în Suedia, Română

Invitată la nunta regală.

29/04/2011

Am privit live ceremonia religioasă a prinţului William şi a prinţesei Catherine Middleton. Întreaga înregistrare a fost (şi este in timpul scrierii) un film minunat care se desfăşura în timp ce eu urmăream. Invitaţi elegant-îmbrăcaţi, spaţii ornamentate deosebit, muzică live divină, toate pluteau într-o atmosferă britanică  de înaltă clasă.

 Priveam înregistrarea şi nu puteam să nu observ momentele regizate de dinaintea nunţii. Defapt, întregul eveniment a fost gândit şi repetat, excepţie făcând momentele cu publicul şi poate cu invitaţii. Cred că spontaneitatea nu este un invitat dorit la o nuntă. Cu atât mai mult la o nuntă regală. Aşadar, totul a fost îndeplinit aşa cum fusese planificat; fiecare mişcare avea clipa ei- regală.

 Ascultam discursul preotului şi îmi aminteam de cartea pe care doar ce am terminat-o “Si-am spus da” de Elizabeth Gilbert. Autoarea analizează căsătoria din toate punctele de vedere şi o trece de nenumarate ori prin filtrul personal. La un moment dat ironizează foarte diplomat cum acest om cu puteri dumnezeesti- preotul- are darul de a da acordul tinerilor căsătoriţi să îşi înceapă o nouă viaţă impreună. De înţeles sau nu, în această poveste regală, acesta joacă un rol foarte important!

 Nu ar fi fost transmisă excepţional povestea în toate colţurile lumii dacă nu ar fi făcut o treabă exceptioanală cameramanii BBC, care au reuşit să filmeze cadre spectaculoase şi să le îmbine aşa frumos, totul în transmisiune live. Corul, format pe de-o parte din copii şi tineri, şi pe de altă parte, de adulţi, şi-a îndeplinit cu succes rolul de a crea o atmosferă divină şi magică în Westminster Abbey.

 În încheiere, simt nevoia să vă mărturisesc că m-am simţit minunat ca invitat la nunta regală, chiar şi prin intermediul internetului. M-am bucurat cel mai tare să privesc printre atâtea momente regizate, zâmbete sincere şi naturale ale prinţului William şi prinţesei Catherine.  Să fie fericiţi !

Inca mai puteti urmari live aici:

http://www.youtube.com/user/theroyalchannel?blend=2&ob=4

sau inregistrări aici sau aici:

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply mvali 29/04/2011 at 22:43

    Nunta este si va ramane un moment deosebit plin de emotie, cateodata incordare sa nu se intample ceva neprevazut ;)) ei stiu ca sunt in centrul atentiei si orice miscare, gest este inregistrat de toata lumea si analizat mai tarziu de fiecare :-))) Dar asta nu ii impiedica sa simta nebunia si frumusetea acelor clipe unice 😀
    Asa ca o mica mica completare la ce ai spus tu mai innainte ;))
    O viata minunata tinerilor printi si printese 🙂

  • Leave a Reply