Erasmus în Suedia, Română

Discurs emoţionant.

31/03/2011

Când mă întâlnesc cu lucruri minunate în viaţă, mă gândesc imediat cum să împărtăşesc şi celorlalţi. Cred cu tărie în puterea răspândirii lecţiilor frumoase, dar simt o frică teribilă că nu le pot împărtăşi aşa de bine cum ar trebui s-o fac. De data asta, am să renunţ la raţiune şi am să încerc să îmi exprim starea emoţionantă şi împlinitoare pe care o simt acum. Se datorează unui om, unui om despre care nu ştiam decât că a construit o Şcoală Internaţională la Cluj şi care mă gândeam că are o poveste faină de viaţă. În pauza dintre teme, am ales să ascult pe site-ul GoMentorship acest om, pe numele său Simona Baciu.

Am stat lipită de laptop şi am sorbit cuvintele şi emoţiile ei. Am notat lucruri care rezonau cu mine de frică să nu le pierd. Am trăit o serie de emoţii: de la încredere că schimbările pot exista şi pot avea impact asupra celorlaţi, la admiraţie şi bucurie. Nu vreau să caut cuvintele potrivite pentru că vor strica ceea ce simt acum. Nu vreau să explic ce simt pentru că e greu, însă vreau să vă conving să priviţi 15 minute acest discurs. Merită pentru că veţi simţi încredere, exaltare, pasiune şi căldură.

Merită pentru că sunt multe, multe lecţii de viaţă în doar 15 minute ! Merită pentru că Simona Baciu este un OM !

Pentru că totul să fie şi mai emoţionant, la sfârşitul înregistrării, Simona a povestit despre un prieten care îmi este foarte apropiat şi care merită din suflet această recunoaştere a dorinţei, puterii şi încrederii într-o educaţie mai bună. Bravo, Alexandra ! Eşti acolo unde trebuie să fii !

Discursul aici sau aici:

You Might Also Like

1 Comment

  • Reply Oana 26/05/2012 at 17:16

    Am urmărit şi eu discursul acesta anul trecut, când verişoara mea a devenit elevă a Şcolii Internaţionale Cluj şi m-a făcut curioasă cu privire la sistemul educaţional diferit de acolo. Jos pălăria pentru doamna Baciu, o femeie pasionată de oameni şi de educaţia acestora.

  • Leave a Reply