De ce m-am hotarat sa fac interviuri publice?

by | Mar 10, 2013 | Experienţe în România, Română | 0 comments

N-am crezut niciodata ca va fi o provocare atat de mare sa gasesc un loc de munca fain in care sa fac ce-mi place. In noiembrie anul trecut cand am inceput cautarea, credeam ca 3 saptamani e o perioada suficienta sa gasesc un job si de indata ce ma voi intoarce din internshipul din Viena ma voi angaja. Credeam ca experienta din AIESEC si  atatea activitati extra-curriculare, studii si internshipuri internationale si cursuri la zeci de programe de educatie non-formala  ma vor ajuta sa-mi gasesc numaidecat locul pe piata muncii.

Patru luni mai tarziu ajung la 296 de CV-uri si aplicatii online trimise, sute de ore de screening, selectie si aplicare pe site-uri, 20 de interviuri, 16 oameni carora le-am cerut sfatul si 1 job pentru perioada limitata si scurta. Ce s-a intamplat de s-a ajuns aici si nu mi-am gasit inca locul? Sunt, inca, in cautarea raspunsului. Ceea ce, insa, am aflat pe parcursul acestui proces mancator puternic de energie si timp, este ca nu numai eu am cautat atat de mult si intens un job potrivit. Si altii au facut-o. Unii care acum au ani buni in spate de experienta profesionala si care vorbesc cu placere despre ceea ce fac. Unora dintre acestia le-am cerut ajutorul. Aveam nevoie sa aud povestea primului lor loc de munca, cum au obtinut jobul , ce i-a calificat pentru el si care a fost rolul muncii intr-o organizatie de tineri in primirea jobului. Aveam o multime de intrebari si le cautam raspunsurile de la oamenii pe care, intr-un fel sau altul, ii apreciam. Sase dintre cei 16 oameni carora le-am scris, au avut bunavointa de a-mi oferi timpul si povestile lor.

Sentimentul ca sunt singura care trece prin asta si ca e ceva in neregula cu mine se mai atenuase in urma raspunsurilor lor. Am aflat, incet-incet, ca si altii cu experienta vasta au primit refuzuri si au avut esecuri in gasirea unui job potrivit. Este, insa, un subiect tabu, pe care cei mai multi profesionisti adulti il ascund. La urma urmei, inseamna expunere, vulnerabilitate si curajul de a vorbi despre esecuri si despre puterea de a trece peste ele. Pe care, oamenii mari, cu precadere romanii, nu le prea au.

Am gasit si caut in continuare exceptiile. Oameni carora le place ceea ce fac si-o fac bine. De ani buni. Care au o poveste de spus despre cariera lor si care nu e presarata doar cu flori.

Asa am inceput un proiect prin care mi-am propus sa descopar povestea parcursului profesional al unor profesionisti cu experienta. Cum nu am vrut sa pastrez doar pentru mine, dau mai departe interviurile cu scopul de a ajuta si alti cautatori de drumuri. Despre cum si-au gasit unii profesionisti primul job care a contribuit la construirea carierei, despre alegeri, despre cum a fost parcursul profesional, despre refuzuri, obstacole, esecuri si lectiile invatate pe drum.

Primul interviu va fi postat in urmatoarea ora la categoria ” Interviuri”. Este povestea un trainer roman care lucreaza la o companie in Olanda, avand o experienta de peste 5 ani in domeniu si peste 2700 de ore de training livrate. Aveti idee despre cine e vorba?

 

 

You May Also Like…

Interviu cu Gabriela Tokacs

Cât îmi plac oamenii autentici și sinceri! Sunt rari - atât de rari încât, atunci când îi întâlnești, te minunezi de existența lor! Așa am simțit-o pe Gabi în conversațiile noastre. După ce i-am ascultat povestea într-o ceainărie frumoasă din centrul Bucureștiului, am...

0 Comments

Trackbacks/Pingbacks

  1. Interviu cu Mihaela Feodorof | Roxana Dragus - [...] Aici am scris motivatia proiectului. [...]
  2. Interviu cu Gabriela Tokacs | Roxana Dragus - [...] Gabriela Tokacs este Manager de program la Asociația Erudio, construind programe de dezvoltare pentru liderii din companii și se…

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hey there, I´m Olivia Pro

This is my little corner of the internet where I share all things about healthy living. I believe in sharing really simple, effective advice to help you improve your health & reach your goals. Combining my certification & experience, I want to help you develop a plan to reach your goals.

CATEGORIES

GRAB MY FREE NUTRITION GUIDE

Halvah sesame snaps dragée. Marshmallow marshmallow tiramisu pastry icing tart. Chocolate cake pie candy gingerbread oat cake jujubes.