Română, Voluntariat în Cehia și Austria

De ce a meritat sa platesc 50 de euro pentru concertul Coldplay?

22/09/2012

In primul rand, trebuie precizat ca bugetul pe care il am in internship este limitat si gandit sa acopere nevoi de baza si cateva calatorii imprejur. Asa ca, suma de 50 de euro investita in concertul Coldplay nu a fost chiar o nimica toata, dar am simtit ca o sa merite experienta.  Daca ma intreba cineva cu 5 minute inainte de inceperea concertului daca am luat o decizie buna sa vin in Praga pentru concert, as fi avut dubii mari. Dupa un weekend la conferinta plin de activitati care mai de care mai provocatoare si noi in care am dormit putin, am luat repede rucasul si am fugit spre Praga sa-i vad pe oamenii de la Coldplay. La 4 si putin eram la stadion alaturi de multi, multi oameni care le apreciaza muzica. Credeam ca la 5 incepe asa cum era afisat pe site (de aici se poate vedea experienta mea de a merge la concerte de asemenea anvergura). Desigur, m-am inselat teribil.

Am gasit un loc bun pe gazon (acoperit de altfel) si am asteptat nu una, nu doua, ci trei ore pana la inceperea concertului propriu-zis. Dintre care doua in picioare in acelasi loc inghesuita de zarva de oameni. In tot timpul asta ma intrebam ce caut aici si cat de bine e sa am un scaun pe care sa pot sta. Au cantat 2 trupe de muzica de care n-am auzit niciodata si la 8.30-8.35 am inceput sa inteleg de ce a meritat banii si efortul depus.

Coldplay au facut un spectacol genial pe care as vrea sa-l mai vad si simt inca o data. Motive?

-deschiderea concertului a fost de vis cu foc de artificii, lasere si lumini colorate, care au creat o atmosfera incendiara.
-oamenii s-au transformat in timpul concertului. Daca inainte erau vizibil obositi si plictisiti de asteptare, iar unii foarte deranjati de fumul altora de tigara, acum toti erau in extaz, dansand, tipand si murmurand versurile Coldplay.
-jocul de lumini datorat bratarilor fluorescente. N-am vazut asta inainte si nu numai ca am fost foarte surprinsa de mecanism, dar efectul a 20.000 de bratari colorate pe un stadion plin cu Charlie Brown pe fundal e o experienta unica!
-pasiunea si daruirea trupei Coldplay. Cand vad oameni care muncesc ca si cum s-au nascut pentru munca aceea simt o bucurie si fericire enorma! Iar Chris Martin canta si transmite mult mai mult decat versuri si muzica frumoase. Ceva ce a fost atat de real si autentic incat 20.000 de oameni au simtit si trait alaturi de el pe muzica Coldplay.
Printre ei am avut norocul sa ma aflu si eu.
Un clip care demonstreaza cele de mai sus aici:

 

You Might Also Like

No Comments

Leave a Reply