Cum m-am pregatit pentru primul meu training?

by | Feb 19, 2012 | Experienţe în România, Română | 0 comments

Organizarea timpului incepe cu constientizarea faptului ca timpul este limitat. Asta a fost momentul in care eu am inceput sa setez obiective si sa pornesc in indeplinirea lor. Eram in Suedia  acum un an si o luna cand am devenit constienta ca idealul meu despre o educatie sanatoasa si un stil de viata frumos se intampla cu adevarat intr-o tara in care imi era dat sa traiesc 4 luni si jumatate. Nu era pentru prima data cand visam sa indeplinesc lucruri, dar a fost pentru prima data in care am respectat cele mai multe dintre cele visate si in care mi-am dezvoltat competente importante.

Auto-disciplina este una dintre ele. Mi-am setat obiective generale pana la finalul semestrului, apoi mi-am setat o serie de task-uri saptamanale pe care le puneam pe tabla din camera si le monitorizam in fiecare zi. Lor le adaugam afirmatii pozitive si imagini inspirationale. In fiecare zi repetam oral obiectivele si mai ales afirmatiile care ma ajutau, subconstient, sa fiu mai aproape de ce mi-am propus. Si de fiecare data cand oboseam, cand nu mai aveam chef sa citesc o carte sau sa scriu un assignment, ma gandeam la consecinte si la starea de insatisfactie de la sfarsitul saptamanii. Si asta am facut in mod constant 16 saptamani, timp in care mi-am dezvoltat consecventa si perseverenta. Ce am obtinut la finalul acestei perioade, pe langa o multime de noi perspective, idei, moduri de a ma privi pe mine si mediul exterior, au fost si cateva rezultate palpabile, de care, am realizat in ultimul timp, oamenii au asa multa nevoie.  Ce obiective am atins:

Am scris frecvent in jurnal.( 390 de pagini)

Am fost cu adevarat implicata in studiul la facultate.

Am descoperit prin coversatii si experiente oameni grozavi.

Am facut foarte multe fotografii. ( peste 3000)

Am povestit despre experienta mea pe un blog.

Am devenit un organizator al timpului bun.

Mi-am imbunatatit engleza si germana.

Am calatorit in multe orase din Suedia si in afara ei.

Am initiat un proiect de seara de film, am organizat iesiri in oras, la picnic sau la karaoke.

Am intervievat colegi si profesori despre educatia suedeza.

Asa ca, atunci cand Roxana Grosu m-a intrebat daca vreau sa tin un training pe time-management trainee-lor internationali din AIESEC Bucuresti, am raspuns cu gandul la aceasta perioada productiva si implinitoare. Pe langa asta mi-au venit in minte video-uri despre organizare a timpului, productivitate, eficienta, pe care le-am vazut de-alungul timpului, articole scrise in domeniu, dar si traininguri la care am participat care aveau, direct sau indirect, legatura cu timpul, obiective si directii in viata. Numai ca asta nu era de ajuns pentru a pregati oameni in domeniul time-management, asa ca am continuat sa citesc o carte pe care tocmai ce o incepusem “Time Power” de Brian Tracy, care este speaker motivational si unul dintre cei mai apreciati consultanti si oameni de afaceri din lume.  Ce s-a intamplat apoi?

Am luat legatura cu Florin Dragusin, alumnus AIESEC, alaturi de care am tinut trainingul si am discutat despre ce ar trebui sa contina un training de time-management si am cautat alte prezentari in domeniu pe platforma internationala AIESEC. Da, incepea sa se faca putina claritate, dar era doar doar o luminita in obscuritatea in care ma aflam. Ce subiecte ale time-managementului ar trebui sa includa? Cat sa discut pe fiecare? Oare o sa pot vorbi atat de mult despre un subiect? Daca o sa uit? Si asa mai departe.

Pasul urmatorul a fost sa renunt la intrebari si panica, asa ca am vorbit cu persoana cea mai potrivita pentru aceasta situatie, Iulian Olariu, care a tinut zeci de traininguri pe time-management. L-am rugat sa imi povesteasca prima experienta de livrare de training, ce e relevant de stiut despre time-management si cum ar trebui sa arate o structura a sesiunii. Dupa conversatia cu el, lucrurile s-au mai limpezit.

Indeajuns de mult? Nu. Cu structura in minte, am discutat din nou cu Florin si am stabilit ce anume din tema de organizare a timpului stapanim cel mai bine si ne-am impartit subiectele.

A crede ca stii ceva despre un topic si a invata pe altii despre asta este o diferenta. Prin urmare am continuat sa citesc cu atentie cartea “Time Power”, am notat ideile esentiale cu care rezonam cel mai bine si pe care simteam ca sunt capabila sa le inteleg si sa le explic cel mai clar si sincer.

Ulterior, structura a suferit niste modificari, am renuntat si adaugat etape noi. Florin a lucrat prezentarea power-point si in urmatoarea faza, l-am editat impreuna. Dupa ce continutul era gata, a inceput etapa dificila de pregatire a speech-ului.

Am repetat in fata oglinzii, am recitit informatiile, am vorbit cu ochii la pereti, am recitit informatiile, m-am plimbat prin camera vorbind despre productivitate, procrastination, setare de obiective si experienta personala de organizare a timpului.

Am monitorizat in aceste 3 zile timpul alocat pregatirii trainingului si s-au acumulat 15 ore de lucru efective si in final, productive.  Trainingul a iesit bine iar participantii si-au amintit multe idei sau sugestii la partea de recapitulare, ceea ce a fost imbucurator. Sper ca sesiunea de o ora si jumatate despre time-management sa le fi adus informatii relevante si utile si sa-i fi facut constienti de un lucru: Timpul e limitat. Incepe sa planifici de astazi lucruri mari si frumoase! De maine ai grija sa se indeplineasca.

Va las cu clipul cu care s-a sfarsit si primul meu training.

You May Also Like…

Interviu cu Gabriela Tokacs

Cât îmi plac oamenii autentici și sinceri! Sunt rari - atât de rari încât, atunci când îi întâlnești, te minunezi de existența lor! Așa am simțit-o pe Gabi în conversațiile noastre. După ce i-am ascultat povestea într-o ceainărie frumoasă din centrul Bucureștiului, am...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hey there, I´m Olivia Pro

This is my little corner of the internet where I share all things about healthy living. I believe in sharing really simple, effective advice to help you improve your health & reach your goals. Combining my certification & experience, I want to help you develop a plan to reach your goals.

CATEGORIES

GRAB MY FREE NUTRITION GUIDE

Halvah sesame snaps dragée. Marshmallow marshmallow tiramisu pastry icing tart. Chocolate cake pie candy gingerbread oat cake jujubes.