Erasmus în Suedia, Română

Civilizaţia se intoarce la primitivism

07/05/2011

Credeţi că există familii care trăiesc  în sălbăticie, mănâncă doar ce plantează, se îmbăiază cu zăpadă topită şi trăiesc într-o singură cameră?  Se întâmplă undeva în Rusia, iar cei care au o asemenea viaţă sunt foşti manageri de companii internaţionale, care s-au săturat de viaţa fără sens, obositoare şi aglomerată din oraşe. Aşa că s-au refugiat în sălbăticia siberiană, unde în jur, cât vezi cu ochii, sunt doar troiene de zăpadă. Fără beton, claxoane, indiferenţă şi praf, oamenii din acest reportaj spun că sunt mai fericiţi şi împăcaţi.

Personal, mă bucur să văd oameni care conştientizează că viaţa inseamnă mai mult decât carieră şi prestigiu, care caută să îndeplinească nevoi mai profunde şi spirituale. Pe de altă parte, însă, îmi place să cred că există un echilibru între toate acestea chiar şi în lumea “civilizată” cu tehnologie, blocuri, bani şi magazine. Pentru ei, toate acestea nu mai au niciun rost, însă eu continui să cred că ne pot fi de mare  folos dacă ştim cum să le utilizăm.

Sunt curioasă care sunt reacţiile voastre după urmărirea reportajului:

You Might Also Like

2 Comments

  • Reply Cristi 07/05/2011 at 14:24

    Vai cat de frumos…impresionant! Multumesc Rox!

  • Reply Grammstein 10/07/2011 at 23:19

    Interesant reportajul, l-am vazut si eu acum cateva luni. Felicitari pentru faptul ca urmaresti asemenea reportaje.:) Foarte interesante sunt documentarele, am o lista cu unele ceva mai reusite, ti-am dat add pe fb daca esti interesata lasa-mi un text.

  • Leave a Reply