Care sunt primele 3 lucruri pe care le iei cu tine intr-o calatorie?

by | Aug 23, 2012 | Română, Voluntariat în Cehia și Austria | 0 comments

Am calatorit in 15 tari si Cehia este a 16-a vizitata pana la 22 de ani. Durata de impachetare a bagajelor la primele calatorii era de cateva zile bune, timp in care mai gaseam ceva important de luat si il asezam in zona cu lucruri de luat cu mine. Ultima data cand mi-am impachetat bagajele pentru plecarea in Cehia am inceput cu o zi inainte si aveam in minte cam ce ar trebui sa iau. Nu zic ca a fost floare la ureche pentru ca cu fiecare tricou ales e o decizie grea de luat, dar am realizat un pattern in procesul asta. Primele lucruri la care m-am gandit sa nu le uit sunt similare cu cele din calatoriile precedente. Asadar, am realizat ca sunt 3 lucruri pe care le-am luat si le-as lua intotdeauna cu mine oriunde plec, indiferent de destinatie sau perioada.

1.Jurnalul. Pentru mine jurnalul este oglinda in care conversez cu gandurile si emotiile mele si in care ma privesc cu sinceritate si vulnerabilitate. Am inceput sa-mi scriu experientele intr-a 7-a, am umplut sute de pagini cu povesti emotionale, nelinisti, programari de vacanta, visuri si idealuri. In liceu m-am oprit. Apoi, cat am locuit in Suedia, am reluat scrisul in mod constant si de atunci, adica un an si jumatate, s-au strans peste 1200 de pagini scrise de mana despre viata mea. I have passion for memories, indeed! Ma fascineaza sa stiu ca pot sa-mi amintesc ce am trait, vazut, simtit, experimentat intr-o anumita perioada din viata. Robin Sharma defineste scrisul in jurnal intr-un mod frumos: “Writing in a journal offers you the opportunity to have regular one-on-one conversations with yourself. It forces you to do some deep thinking in a world where deep thinking is a thing of the past. It will also make you a clearer thinker and help you live in a more intentional and enlightened way.” Aici a scris 5 motive pentru care a-i tine un jurnal.

2.Camera foto. E singurul obiect valoros pe care l-am cumparat cu bani stransi integral de mine. Intr-o mare legatura cu pastrarea vie a amintirilor, fotografiile reusesc sa surprinda si aminteasca momente memorabile din viata, ceea ce ma face fericita. In plus, am o pasiune pentru a vedea lucrurile din alte perspective si pentru a le transforma in ceva vizibil si pentru alti ochi. Asa cum cuvintele au puterea de a exprima stari de spirit, asa si fotografiile reusesc  sa faca, poate mai rapid si mai memorabil decat cuvintele. Numai folderul „Calatorii” are 15.000 de fotografii, asa ca nu cred ca mai este nevoie sa scriu despre cat de multe click-uri  a facut Nikon-ul in cei 2 anis i jumatate de cand il am. Aici sunt cateva momente si locuri surprinse in calatoriile prin lume.

3. O carte draga. Cand am plecat in Suedia, am lua cu mine cartea lui Robin Sharma „Calugarul care si-a vandut Ferrari-ul” pentru ca in momentul acela rezonam cel mai mult cu stilul de viata pe care Robin il promova in cartea lui. In special cu modul in care o face. Reciteam pasaje din ea ori de cate ori eram intr-o pasa proasta, ma simteam demoralizata sau apatica. Si gaseam energie pozitiva, incredere, exemplu personal si inspiratie sa visez mare si sa actionez in directia visurilor. Si a avut un impact important asupra mea. Stiu ca contribuit mult la indeplinirea obiectivelor setate in Suedia. Dupa ce a calatorit prin multe locuri, cartea lui Robin Sharma a fost inlocuita cu „The Happiness Project” scrisa de Gretchen Rubin. E cea mai recenta carte pe care o citesc cu mare bucurie si cu multe „da-uri!” exclamate.

Lucrurile pe care le luam intotdeauna cu noi in calatorii, intr-un fel, ne definesc. Cu siguranta jurnalul, camera si cartea spun ceva despre mine, mai ales acum ca le-am spus pe scurt povestea si stii de ce le iau mereu cu mine in calatorii. Tu care 3 lucruri te grabesti sa le iei cu tine intr-o calatorie?

You May Also Like…

Interviu cu Gabriela Tokacs

Cât îmi plac oamenii autentici și sinceri! Sunt rari - atât de rari încât, atunci când îi întâlnești, te minunezi de existența lor! Așa am simțit-o pe Gabi în conversațiile noastre. După ce i-am ascultat povestea într-o ceainărie frumoasă din centrul Bucureștiului, am...

0 Comments

Submit a Comment

Your email address will not be published. Required fields are marked *

Hey there, I´m Olivia Pro

This is my little corner of the internet where I share all things about healthy living. I believe in sharing really simple, effective advice to help you improve your health & reach your goals. Combining my certification & experience, I want to help you develop a plan to reach your goals.

CATEGORIES

GRAB MY FREE NUTRITION GUIDE

Halvah sesame snaps dragée. Marshmallow marshmallow tiramisu pastry icing tart. Chocolate cake pie candy gingerbread oat cake jujubes.